Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Серпень » 26
      Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Про це йдеться в листі МОН від 13.08.2014 року № 1/9-412 "Про проведення Уроків мужності".
     Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.
     Форми проведення уроків мужності можуть бути різноманітними, на вибір навчального закладу: зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань у рамках проведення заходів антитерористичної операції та проходять реабілітацію, виступи дитячих творчих колективів, написання листів солдатам у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», що триває.
Окрім того, Міносвіти радить розміщувати анонси про проведення уроків мужності на офіційних сайтах органів управління освітою, навчальних закладів. 

Рекомендуємо Вам сайти:
· Долучайтеся до акції «Лист пораненому» ( http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu). Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством оборони України розпочинає Всеукраїнську акцію «Лист пораненому». Допомога суспільства, дитячі малюнки, листи на підтримку поранених військовослужбовців сприятимуть скорішому відновленню їх моральних, психологічних та духовних сил. http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu.
· Лист Міністерства №1/9-412 від 13.08.2014 "Про проведення Уроків мужності" "Про проведення Уроків мужності" http://www.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2722-
· Адреси військових госпіталів України http://www.rvosvita.org.ua/news/2801-doluchajtes-do-vseukrayinskoyi-akciyi-list.html
· Перелік тем до Першого уроку в 2014/2015 навчальному році http://myronivka-school3.edukit.kiev.ua/gotuyemosj_do_201415_navchaljnogo_roku/pershij_urok_u_20142015_navchaljnomu_roci_ukraina-yedina_kraina/
· Україна – єдина країна. Розробки уроків і позакласних навчальних закладах. ht ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)